Israel | Liderul partidului de extremă-dreapta a decis să încline balanța în favoarea unei coaliții care să-l înlăture pe premierul Benjamin Netanyahu

  • 31 Mai 2021 08:42
Israel | Liderul partidului de extremă-dreapta a decis să încline balanța în favoarea unei coaliții care să-l înlăture pe premierul Benjamin Netanyahu

Liderul partidului israelian de extremă-dreapta Yamina, Naftali Bennett, și-a anunțat duminică susținerea în favoarea unui ''guvern al schimbării'' în Israel pentru a-l înlătura pe premierul Benjamin Netanyahu, o mișcare ce ar putea însemna sfârșitul acestuia din urmă la putere, relatează Reuters.

Decizia lui Bennett, anunțată într-un mesaj televizat, i-ar putea permite liderului opoziției, Yair Lapid, să coaguleze o alianță în care să adune laolaltă partide de dreapta, de stânga și de centru, administrându-i astfel lui Netanyahu prima înfrângere electorală după anul 1999.

Yair Lapid, șeful partidului centrist Yesh Atid, care a fost pe locul doi după partidul de dreapta Likud al lui Netanyahu la alegerile neconcludente din luna martie, a primit din partea președintelui Reuven Rivlin termen până miercuri să anunțe un nou guvern.

''Vom avea fie a cincea rundă de alegeri (anticipate), fie un guvern de uniune'', a mai spus Bennett în mesajul transmis duminică.

Șansele lui Lapid de a forma guvernul depind în mare măsură de Bennett, mandatele deținute în legislativ (Knesset) de formațiunea acestuia fiind suficiente pentru a înclina balanța în favoarea unei coaliții. Conform unui posibil acord, Bennett și Lapid ar putea ocupa succesiv postul de premier.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău