Israel | Knessetul amână votul privind legalizarea statutului a 4.000 de locuințe ale coloniștilor în Cisiordania ocupată

  • 31 Ianuarie 2017 14:27
Israel | Knessetul amână votul privind legalizarea statutului a 4.000 de locuințe ale coloniștilor în Cisiordania ocupată

Parlamentul israelian a amânat pentru începutul săptămânii viitoare votul în cazul proiectului de lege controversat ce ar permite trecerea în legalitate a 4.000 de locuințe construite fără autorizație de coloniști pe terenuri private palestiniene în Cisiordania ocupată, transmite Agerpres.

Knessetul începuse luni, 6 februarie, examinarea în a doua și a treia lectură a proiectului, aprobat în primă lectură la începutul lui decembrie.

Textul, ar permite declararea ca terenuri israeliene a terenurilor private palestiniene pe care israelienii au construit fără autorizație, proprietarii palestinieni urmând să primească despăgubiri financiare sau alte terenuri.

Textul îi alarmează pe apărătorii cauzei palestiniene și comunitatea internațională, în timp ce Organizația pentru Eliberarea Palestinei a calificat-o drept 'o declarație de război'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău