Israel: Guvernatorul palestinian al Ierusalimului, arestat pentru suspiciunea de ''terorism''

  • 20 Iulie 2020 19:00
Israel: Guvernatorul palestinian al Ierusalimului, arestat pentru suspiciunea de ''terorism''

Guvernatorul palestinian al Ierusalimului, Adnane Gheith, a fost arestat de poliția israeliană, fiind pentru prima oară obiectul unei anchete pentru "terorism", a indicat luni avocatul său, citat de AFP.

Gheith, responsabil al Autorității Naționale Palestiniene (ANP), este arestat cu regularitate - iar apoi eliberat în zilele următoare - pentru activități considerate ilegale în Israel. ANP, cu baza în Cisiordania, teritoriu ocupat de statul israelian, nu are nicio putere de a acționa în Ierusalim, conform legii israeliene.

Gheith a fost arestat duminică la domiciliul său în Ierusalimul de Est, a declarat avocatul său Mohamed Mamdouh.

El a fost arestat pentru "încălcarea legii asupra suveranității (israeliene) și planificarea unui act terorist", a spus acesta.

Este pentru prima oară când Gheith este arestat sub suspiciunea de "terorism", în plus față de cea de activități ilegale, a afirmat avocatul, fără a intra totuși în detalii.

Numeroase infracțiuni pot fi considerate ca acte de "terorism", conform legii israeliene.

Contactat de AFP, serviciul de securitate internă (Shin Beth) nu a comentat aceste informații pentru moment.

Poliția israeliană a confirmat arestarea, precizând că guvernatorul este "interogat de forțele de securitate", potrivit purtătorului de cuvânt Micky Rosenfeld.

Adnane Gheith mai fusese deja arestat în aprilie, iar apoi eliberat în ziua următoare, pentru activități legate - potrivit lui - de lupta împotriva noului coronavirus.

Israelul ocupă Ierusalimul de Est, sector palestinian al orașului, din 1967. Statul israelian a anexat apoi unilateral Ierusalimul de Est, decizie care nu a fost recunoscută niciodată de comunitatea internațională.

Circa 320.000 de palestinieni trăiesc în Ierusalimul de Est și speră să stabilească acolo capitala statului la care el aspiră.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău