Israel | Cei doi italieni suspectați că au vandalizat gardul de securitate în zona Bethleem au fost eliberați

  • 30 Iulie 2018 09:40
Israel | Cei doi italieni suspectați că au vandalizat gardul de securitate în zona Bethleem au fost eliberați

Poliția israeliană a eliberat duminică doi italieni care au desenat pe zidul de separație din Cisiordania un portret gigant al tinerei palestiniene Ahed Tamimi, pusă în libertate în aceeași zi, potrivit unor surse oficiale israeliene și italiene, relatează AFP.

„Cei doi italieni suspectați că au vandalizat gardul de securitate (zidul de separație) în zona Bethleem" au fost eliberați, a anunțat poliția israeliană într-un comunicat, fără să precizeze identitatea lor.

„Viza lor de sejur a fost însă anulată și vor trebui să părăsească Israelul în 72 de ore. În cazul în care nu se conformează, vor fi expulzați", a avertizat aceasta.

Palestinianul care îi însoțea a fost și el eliberat din închisoare pe motivul "implicării sale minore" în faptele reproșate celor doi italieni, a adăugat sursa.

Ministrul italian de externe, Enzo Moavero Milanesi, a anunțat și el duminică seară într-un comunicat că "a aflat cu ușurare" că "cei doi cetățeni italieni arestați în Israel se vor putea întoarce rapid în Italia".

Înaltă de patru metri, fresca reprezintă fața tinerei în vârstă de 17 ani devenite un simbol al rezistenței contra ocupației israeliene în Cisiordania, întemnițată opt luni pentru că a pălmuit doi soldați israelieni în curtea casei familiale.

Tânăra și mama ei au fost eliberate duminică.

Cei doi italieni și palestinianul au arestați sâmbătă de paza de frontieră israeliană, aflată în subordinea poliției.

Miercuri, artistul de stradă italian Jorit Agoch, originar din regiunea Napoli, a susținut că este autorul portretului lui Ahed Tamimi. Un mesaj publicat sâmbătă seară pe o pagină de Facebook cu numele lui anunțase că a fost arestat și solicita ajutor.

Tamimi (17 ani) a devenit un personaj cunoscut după ce incidentul produs la 15 decembrie 2017 în apropierea casei sale din satul Nabi Saleh a fost transmis live pe Facebook de către mama sa.

Autoritățile israeliene i-au adus tinerei 12 acuzații, printre care atac în formă agravată, iar în luna martie Ahed Tamimi a pledat vinovată la acuzația de atac, fiind condamnată la opt luni de închisoare. Ea a fost eliberată din motive administrative.

Sursa: agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău