Israel: A fost arestat guvernatorul palestinian al Ierusalimului

  • 14 Octombrie 2019 15:41
Israel: A fost arestat guvernatorul palestinian al Ierusalimului

Forțele israeliene l-au arestat pe guvernatorul Autorității Palestiniene al Ierusalimului într-un raid desfășurat luni dimineață devreme, au anunțat surse israeliene și palestiniene, citate de Xinhua, preluat de Agerpres.

Poliția israeliană a confirmat că Adnan Ghaith, un înalt oficial palestinian, a fost reținut dar nu a dezvăluit motivul arestării. Potrivit forțelor de securitate palestiniene, Ghaith a fost arestat într-un raid asupra casei sale din Silwan, un cartier palestinian din Ierusalimul de Est.

Au fost arestați de asemenea Shadi Mutawar, secretar general al mișcării Fatah din Ierusalim, și Yasser Darwish, secretar general al mișcării Fatah în Isawiya, un cartier palestinian din Ierusalimul de Est.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al poliției israeliene a declarat pentru France Presse că "doi reprezentanți au fost arestați de poliție și interogați", fără detalii suplimentare.

Cei trei au fost arestați de mai multe ori pentru colaborare cu serviciile de securitate palestiniene și obstrucționarea vânzării de case și proprietăți palestiniene în oraș către asociații de coloniști, potrivit Israelului.

Ghaith a fost chemat la interogatoriu pe 25 septembrie, suspectat de încălcarea unei legi israeliene ce interzice activitățile Autorității Palestiniene în Ierusalim.

Israelul a ocupat Ierusalimul de Est, împreună cu restul Cisiordaniei și Fâșia Gaza, în războiul din Orientul Mijlociu din 1967. La scurt timp, a anexat Ierusalimul de Est susținând că face parte din "capitala sa indivizibilă", care nu a fost niciodată recunoscută de majoritatea comunității internaționale, în timp ce palestinienii văd Ierusalimul de Est drept capitala viitorului lor stat independent, amintește Xinhua.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău