Israel: Astăzi au loc funeraliile lui Ariel Sharon

  • 13 Ianuarie 2014 13:38
Israel: Astăzi au loc funeraliile lui Ariel Sharon

Fostul premier israelian, Ariel Sharon, este înmormântat cu onoruri militare la ferma familiei sale din sudul țării,aproximativ la 10 km de Gaza.

Mai multe persoane, între care demnitari străini participă la funeralii, printre care vicepreședintele american Joe Biden, fostul premier britanic Tony Blair și reprezentanți diplomatici din diferite țări. O ceremonie a avut loc în dimineața zilei, în parlamentul israelian.

Armata israeliană a reperat lansarea din Fâșia Gaza a două rachete, care însă nu au ajuns pe teritoriul statului evreu, informează Agerpres. Partea israeliană i-a solicitat administrației din Gaza, controlată de mișcarea palestiniană Hamas, să nu permită atacuri cu rachetă în ziua funeraliilor.

Ariel Sharon a murit sâmbãtã la vârsta de 85 de ani, dupã opt ani de comã provocatã de un accident vascular cerebral. Ariel Sharon s-a născut la 26 februarie 1928. A avut o impresionantă carieră ca militar, a fost deputat în Knesset și a deținut mai multe portofolii de ministru, inclusiv al celui de Externe și de prim-ministru.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău