Islanda va ridica vineri toate restricțiile anti-COVID-19

  • 23 Februarie 2022 18:06
Islanda va ridica vineri toate restricțiile anti-COVID-19

Islanda va ridica vineri toate restricțiile anti-COVID-19 menținute încă, inclusiv limita de 200 de persoane pentru reuniunile în interior și programul redus pentru baruri, a anunțat miercuri Ministerul islandez al Sănătății, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Rezistența la scară largă a societății la COVID-19 reprezintă principala cale de ieșire din epidemie", a arătat ministerul într-un comunicat în care citează autoritățile din domeniul bolilor infecțioase.

"Pentru a atinge acest obiectiv, trebuie ca un număr cât mai mare posibil de oameni să se infecteze cu virusul, vaccinurile nefiind suficiente, chiar dacă oferă o bună protecție împotriva îmbolnăvirii grave", se adaugă în comunicat.

Vor fi ridicate și toate restricțiile de la granițe, precizează Ministerul Sănătății.

Totuși, notează dpa, cei cu simptome sunt rugați să rămână acasă și se recomandă în continuare purtarea măștii în apropierea persoanelor vulnerabile.

Islanda - stat insular nordic cu circa 368.000 de locuitori și cea mai mică densitate a populației din Europa - a înregistrat recent între 2.100 și 2.800 de cazuri de infectare zilnice cu noul coronavirus, numărul total de infectări raportat de la debutul pandemiei, acum aproape doi ani, fiind de peste 115.000, cu 60 de decese atribuite COVID-19.

Și Danemarca a anulat aproape toate restricțiile anticoronavirus la începutul lui februarie, urmată de Suedia și Norvegia câteva zile mai târziu. Dintre alte țări nordice, în Finlanda ultimele restricții vor fi ridicate la 1 martie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău