Islanda | Seisme importante în zona unui vulcan din apropiere de Reykjavik

  • 22 Decembrie 2021 19:45
Islanda | Seisme importante în zona unui vulcan din apropiere de Reykjavik

Două cutremure importante s-au produs miercuri dimineață în zona unui vulcan din apropiere de Reykjavik, zguduind capitala Islandei la o zi după ce erupția acestuia a fost declarată oficial încheiată, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

La 9:13, ora locală și GMT, un prim seism cu magnitudinea 4,1 a fost resimțit de locuitorii capitalei, acesta fiind urmat, zece minute mai târziu, de un altul, mai puternic, cu magnitudinea 4,9, a anunțat Institutului de Meteorologie din Islanda (IMO).

Epicentrul a fost situat la nord-est de văile Geldingadalir, scena unei erupții spectaculoase cu expulzare de lavă care a avut loc între 19 martie și 18 septembrie, nu departe de muntele Fagradalfjall, la o distanță de aproximativ 30 de kilometri de Reykjavik, a indicat IMO.

Nu au fost raportate pagube, potrivit autorităților.

Un ''roi seismic'', adică o multitudine de mici cutremure, s-a produs începând de marți după-amiază la periferia Fagradalfjall, cu 1.400 de micro-seisme, potrivit IMO.

Erupția Fagradalsfjall a fost declarată oficial încheiată de IMO în acest weekend, după ce timp de trei luni nu a mai fost consemnată scurgere de lavă.

Activitatea seismică este un semn premergător erupțiilor, însă nu presupune neapărat că acestea vor avea loc, potrivit vulcanologilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,54 m/s
Sun
25
Mon
25
Tue
29
Wed
27
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău