Islamiștii shebab au atacat Ministerului Educației din Mogadiscio

  • 14 Aprilie 2015 15:49
Islamiștii shebab au atacat Ministerului Educației din Mogadiscio

Islamiștii shebab au atacat marți, 14 aprilie, Ministerul Educației din Mogadiscio, informează Agerpres.

Aceștia au detonat o mașină-capcană în fața clădirii, după care un comando înarmat al insurgenților a pătruns în interior, înregistrându-se șase morți, potrivit poliției.

''Șase persoane au fost ucise, în majoritate civili, dar ministerul este acum securizat și forțele guvernamentale au preluat controlul în totalitate'', a declarat un responsabil al poliției, Ahmed Weli Malim.

Ministerul este situat în cartierul denumit K5 al capitalei somaleze, un cartier ce a fost deja ținta atacurilor islamiștilor shebab în ultimele luni.

Islamiștii shebab, având legături cu Al-Qaida, au revendicat imediat atacul. Purtătorul lor de cuvânt Abdulaziz Abu Musab a afirmat, de asemenea, că luptători înarmați au pătruns și în interiorul Ministerului Petrolului, vecin cu Ministerul Educației, informație ce nu a fost însă confirmată.

Militanții shebab au adoptat deseori tactica atentatului cu mașină capcană pentru a forța accesul în clădiri fortificate, după care oameni înarmați pătrund în interior prin breșa formată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău