ISIS se teme de coronavirus și le cere membrilor să stea departe de Europa

  • 15 Martie 2020 17:05
ISIS se teme de coronavirus și le cere membrilor să stea departe de Europa

Organizația teroristă Statul Islamic le cere militanților săi să nu călătorească în Europa, pentru a nu se îmbolnăvi de coronavirus, scrie Politico, care citează Homeland Security Today. 

În utima ediție a newsletter-ului ISIS, editorii care de obicei îi îndemnau pe jihadiști să organizeze atacuri teroriste în Occident, le cer acum „să stea departe de pământul epidemiei”, potrivit DIGI24.RO.

Militanții ISIS sunt instruiți, print-o infografie, cum să oprească răspândirea bolii. Ei sunt sfătuiți să aibă încredere în Dumnezeu și să găsească în el refugiu în fața coronavirusului, dar și să își acopere gura când cască sau strănută, și să se spele des pe mâini. 

Cei care cred că au luat boala sunt sfătuiți să stea departe de zonele controlate de ISIS, astfel încât să protejeze sănătatea colegilor. 

Cazuri numeroase de coronavirus au fost raportate în țările vizate de ISIS ca făcând parte din așa-zisul califat, inclusiv în Afganistan, Algeria, Egipt, India, Indonezia, Irak și Filipine. Nu sunt cunoscute cazurile din Siria și Yemen, din cauză că războiul face imposibilă o monitorizare. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău