ISIS a revendicat atacul terorist din centrul Vienei, soldat cu 4 morți și 22 de răniți

  • 04 Noiembrie 2020 11:25
ISIS a revendicat atacul terorist din centrul Vienei, soldat cu 4 morți și 22 de răniți

Organizația radicală Stat Islamic a revendicat marți responsabilitatea atacului de luni seara de la Viena soldat cu cel puțin patru morți, informează Reuters, AFP și dpa, citate de Agerpres.ro.

Organizația a revendicat atacul într-un mesaj postat pe site-ul Telegram de agenția sa de propagandă Amaq, fără a aduce însă și dovezi în acest sens.

Anunțul este însoțit de o fotografie cu un individ bărbos, despre care se afirmă că era un „soldat al Califatului” numit Abu Dagnah Al-Albany și că a atacat trecătorii din capitala Austriei cu arme de foc, înainte de a fi împușcat mortal de polițiști.

Un atentat soldat cu 4 morți și 15 răniți a avut loc luni seară, în jurul orei locale 20, în centrul Vienei. Atacatorul, care jurase credință ISIS, a fost ucis de poliție. El este un tânăr de 20 de ani, cu cetățenie dublă – austriacă și macedoneană, familia sa fiind de origine albaneză. El fusese condamnat în aprilie 2019 la 22 de luni de închisoare pentru radicalizare, dar a fost eliberat după doar 7 luni pentru că a beneficiat de prevederile favorabile ale legii privind delincvența juvenilă. El a vrut să plece în Siria pentru a lupta alături de ISIS. Autoritățile au vorbit în primă instanță de mai mulți atacatori, dar până acum nu a mai fost capturată nici o persoană suspectată de participare la atac.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău