Isaac Herzog devine primul președinte israelian care vizitează statul Bahrain

  • 04 Decembrie 2022 14:25
Isaac Herzog devine primul președinte israelian care vizitează statul Bahrain

Președintele Israelului, Isaac Herzog, a început duminică o vizită în Bahrain, prima vizită a unui șef al statului israelian în această monarhie din zona Golfului, informează Agerpres.

Vizita are loc la invitația regelui Hamad bin Isa al-Khalifa. Președintele Isaac Herzog este însoțit de o delegație de oameni de afaceri israelieni.

Înainte de plecarea spre Bahrain, Herzog a declarat că această vizită este ''încă un pas istoric în relațiile dintre Israel și statele arabe''.

Luni, șeful statului israelian se va întâlni cu președintele Emiratelor Arabe Unite (EAU), Mohamed bin Zayed al-Nahyan. Discuțiile vor include cooperarea dintre Israel și EAU în sectorul spațial.

În 2020, Emiratele Arabe Unite și Bahrain au devenit primele țări din Golf care semnează acorduri pentru stabilirea de relații diplomatice cu Israelul. Apropierea dintre Israel și aceste state arabe este orientată în primul rând împotriva Iranului șiit. Până în 2020, dintre țările arabe doar Egiptul și Iordania menținuseră relații diplomatice cu Israelul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău