Peste 100 de milioane de euro, împrumut pentru ÎS ”Calea Ferată din Moldova”

  • 26 Septembrie 2016 19:06
Peste 100 de milioane de euro, împrumut pentru ÎS ”Calea Ferată din Moldova”

Întreprinderea de Stat ”Calea Ferată din Moldova” va beneficia de un credit în valoare de peste 100 de milioane de euro din partea Băncii Europene de Investiții (BEI) și Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Banii vor fi folosiți pentru modernizarea infrastructurii feroviare și procurarea a 15 locomotive noi.

Luni, 26 septembrie, a fost semnat contractul de împrumut între Banca Europeană de Investiții și Calea Ferată din Moldova, urmând ca în scurt timp să fie alocată prima tranșă de bani după care vor fi organizate licitațiile.

Directorul general al întreprinderii Calei Ferate, Iurie Topală a menționat în cadrul unei conferințe de presă că implementarea acordului de împrumut semnat acum doi ani cu BERD, era condiționată și de semnarea acestui contract cu Banca Europeană de Investiții.

”Până ce nu era semnat acest contract noi nu puteam beneficia de acești bani. Banii vor fi folosiți pentru procurarea locomotivelor și pentru repararea infrastructurii, șinele, traversele, drumul feroviar. Banii urmează să fie virați de către BERD direct câștigătorilor licitațiilor”, a constatat Iurie Topală.

Împrumutul urmează să fie rambursat în 15 ani cu o dobândă de 1,5 la sută.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Fri
27
Sat
26
Sun
27
Mon
26
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău