Irina Vlah califică drept imatură intenția unor aleși din regiune de a negocia un contract separat dintre UTA Găgăuzia și concernul rus Gazprom

  • 29 Ianuarie 2022 12:39
Irina Vlah califică drept imatură intenția unor aleși din regiune de a negocia un contract separat dintre UTA Găgăuzia și concernul rus Gazprom

Bașcanul Găgăuziei a comentat tentativele eșuate ale deputaților Adunării Populare de a-și alege președintele. Potrivit ei, problema poate fi depășită prin responsabilitate și conștientizarea importanței mandatului oferit de cetățeni. De asemenea, Irina Vlah califică drept imatură intenția unor aleși din regiune de a negocia un contract separat dintre UTA Găgăuzia și concernul rus Gazprom pentru livrarea gazelor în regiune. Deputații Adunării Populare nu pot fi negociatorii unui astfel de contract, a precizat guvernatorul regiunii, transmite IPN.

„Sunt împotriva dizolvării Adunării Populare. Voi depune efort ca să ajut deputații să ajungă la un consens și să aleagă organele de conducere. Unitatea teritorial-administrativă găgăuză are buget, noi activăm în baza bugetului de anul trecut, toate proiectele au continuitate, oamenii primesc salariile. Președintele Adunării Populare va fi ales. Este un proces complex, dar nu imposibil. Este un grup de deputați care vrea să distragă atenția publică de la imposibilitatea de a alege președintele și să atragă atenția asupra problemei gazului. Dar ei se vor maturiza. Negociatori în acest proces poate fi doar Moldovagaz, președintele țării, Guvernul. Aceștia sunt subiecții care pot negocia și semna un astfel de contract”, a mai spus Irina Vlah.

Săptămâna aceasta, a eșuat a 14-a tentativă a Adunării Populare de a-și alege președintele. Potrivit legii, președintele forului legislativ al regiunii este ales cu majoritatea voturilor, adică 18 voturi din totalul de 35 de mandate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
24
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău