Irina Vlah a refuzat să promulge legea privind modificarea Codului electoral al Găgăuziei

  • 27 Martie 2019 09:47
Irina Vlah a refuzat să promulge legea privind modificarea Codului electoral al Găgăuziei

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a anunțat că nu a promulgat legea privind modificarea Codului electoral și că a remis documentul Adunării Populare.

Potrivit unui comunicat al guvernatorului, decizia a fost luată din cauza că proiectul nu a fost prezentat pentru a fi consultat de către persoanele cu drept la inițiative legislative. Un alt motiv invocat de Irina Vlah este faptul că documentul nu a fost suspus consultărilor publice șu, astfel, au fost încălcate prevederile legislației și ale regulamentului Adunării Populare. Bașcanul a mai menționat că decizia de a nu promulga aceste modificări ale legislației electorale, care includ și amânarea alegerilor în regiune, a fost luată în urma discuțiilor cu alegătorii care au avut loc în cadrul unei întruniri. 

Amintim că deputații Adunării Populare a Găgăuziei au amânat data alegerilor pentru funcția de bașcan al regiunii autonome găgăuze pentru 30 iunie, deși inițial au stabilit data de 19 mai. 

De asemenea, deputații au operat modificări la Codul electoral al Găgăuziei. Astfel, aleșii locali au decis că alegerile din Găgăuzia să aibă loc în baza listelor întocmite pentru alegerile parlamentare și nu în baza listelor locale. De asemenea, deputații au majorat pragul de participare la primul tur de la 30% la 50% la sută.   

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău