Irina Rîngaci, în top 6 staruri la europenele de luptă de la Budapesta

  • 27 Martie 2022 14:20
Irina Rîngaci, în top 6 staruri la europenele de luptă de la Budapesta

Luptătoarea din Rep. Moldova, Irina Rîngaci, figurează în top șase staruri la campionatele europene de seniori care încep luni, 28 martie 2022, la Budapesta, conform site-ului oficial al Federației Mondiale de Lupte (United World Wrestling), www.uww.org.

Irina Rîngaci se află într-o companie selectă de șase sportivi de performanță din Europa care țintesc medaliile de aur la competiția din Budapesta, alături de turcul Riza Kayaalp, bulgăroaica Bilyana Dudova, azerul Haji Aliyev, sârbul Zurabi Datunashvili și italianul Frank Chamizo Marquez, potrivit sursei citate.
 
Irina, care este campioana mondială en-titre (cat. 65 kg), a început acest an competițional cu o medalie de aur, în cat. 68 kg, la campionatele europene de tineret (U23) de la Plovdiv, Bulgaria, acolo unde campioane europene au mai devenit Anastasia Nichita (cat. 59 kg) și Marina Drăguțan (53 kg), iar încă 8 luptători au urcat pe podium. La europenele de la Budapesta, în afară de luptătoarele susmenționate, șanse de medalii mai are și medaliata cu bronz la mondialele de anul trecut, Iulia Leorda. În concursul masculin, la lupte libere speranțele de medalii sunt legate de evoluțiile lui Nicolae Grahmez și Radu Lefter, iar la greco-romane așteptările cele mai mari sunt din partea campionului mondial Victor Ciobanu care la Budapesta va concura nu la 60 kg, ci la 63 kg.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău