Iranul l-a spânzurat pe "Crocodilul Golfului"

  • 26 Ianuarie 2020 19:01
Iranul l-a spânzurat pe

Iranul a executat un traficant de droguri prolific în regiunea persană, cunoscut sub numele "Crocodilul Golfului", după o operațiune care a durat cîțiva ani, scrie BBC, citat de Digi24.ro.

Traficantul în vârstă de 36 de ani a fost arestat alături de complicii săi, în timpul unei transport a 100 de tone de droguri pe cale maritimă, potrivit sursei citate.

Potrivit autorităților, traficantul acționa sub diferite pseudonime și era cunoscut drept conducătorul uneia dintre cele mai mari rețele de trafic de stupefiante din regiune.

Ceilalți membri ai rețelei au fost condamnați la ani grei de închisoare sau amendă.

Traficanții au fost acuzați și de spălare de bani, întrucât foloseau câștigurile pentru achiziții imobiliare. Toate aceste proprietăți au fost confiscate de guvernul iranian.

Autoritățile nu au dezvăluit identitatea celui cunsocut drept "Crocodilul Golfului", ei folosind la adresa sa inițialele A.Z.

Sute de prizonieri sunt executați anual în Iran. Amnesty International anunță că în Iran au fost executate 507 persoane condamnate în 2017, în anul următor numărul reducându-se la jumătate, datorită schimbărilor legii antidrog. Cu toate acestea, în Iran, traficul de droguri internațional este pedepsit cu moartea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău