Iranul intenționează să construiască fabrici de drone în Rusia și Belarus (ISW)

  • 03 August 2023 14:40
Iranul intenționează să construiască fabrici de drone în Rusia și Belarus (ISW)

Iranul continuă să construiască fabrici de drone în Belarus și Rusia, a raportat Institutul pentru Studiul Războiului, scrie defenseromania.ro.

Potrivit analiștilor Institutului pentru Studierea Războiului (ISW), ministrul apărării din Belarus, general-locotenentul Viktor Krenin, a sosit în Iran pe 31 iulie și s-a întâlnit cu ministrul iranian al apărării, generalul de brigadă Mohammad Reza Ashtiani, pentru a semna un memorandum de înțelegere și un plan pentru armarea bilaterală, cooperare pentru 2023.

La întâlnirea de ieri de la Teheran cu ministrul apărării din Belarus, șeful Statului Major General al Forțelor Armate iraniene a cerut o mai mare cooperare între industriile de apărare ale celor două țări.

La întâlnire, se crede că oficiali din ambele țări au discutat și despre înființarea unei fabrici de drone kamikaze Shahed în Belarus pentru a sprijini efortul de război al Rusiei.

Ucraina susținea, în luna mai, că inginerii iranieni analizau modalități de a transforma fabricile din orașul belarus Gomel în fabrici de producție de drone. Fabrica din Gomel este deja folosită ca unitate de asamblare a dronelor iraniene.

O lună mai târziu, administrația Biden a dezvăluit că Iranul ajută Rusia să construiască o fabrică de drone în orașul Yelabuga, aflat în Republica Tatarstan.

Astfel de fabrici ar permite Rusiei să achiziționeze drone iraniene mai rapid, fără a fi nevoită să le transporte. De asemenea, ar oferi un impuls economiei Iranului, care se confruntă cu o inflație de aproximativ 47%.

Iranul a semnat acorduri strategice pe termen lung cu Rusia și Belarus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:4,63 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău