Iranul îndeamnă Turcia să pună capăt ofensivei militare din nordul Siriei

  • 05 Februarie 2018 18:07
Iranul îndeamnă Turcia să pună capăt ofensivei militare din nordul Siriei

Iranul a îndemnat Turcia să își înceteze ofensiva militară în Siria, afirmând că operațiunea din regiunea nordică Afrin încalcă suveranitatea Siriei și ar duce la escaladarea tensiunilor în țara deja afectată de război.

În ianuarie, Turcia a lansat o campanie aeriană și terestră, pe care a denumit-o "Operațiunea Ramură de măslin", împotriva grupării kurde YPG din Afrin.

"Turcia ar trebui să oprească operațiunea și să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Siriei", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Bahram Qasemi, citat de agenția națională de presă IRNA. "Acțiunile Turciei ar putea readuce insecuritatea, instabilitatea și terorismul în Siria", a adăugat oficialul iranian.

Qasemi a mai spus că orice soluție la conflictul din Siria ar trebui discutată în cadrul convorbirilor din capitala kazahă, Astana, care sunt mediate de Rusia, Iran și Turcia. El a precizat că Iranul este în contact permanent cu Turcia și cu Rusia, cu privire la recentele evenimente din Siria. Rusia și Iranul îl susțin pe președintele sirian, Bashar al-Assad, în timp ce Turcia îi sprijină pe opozanții lui Asad. Săptămâna trecută, guvernul sirian a calificat ofensiva Turciei drept "o agresiune" ilegală, afimând că o va gestiona în consecință.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău