Iranul îl avertizează pe Donald Trump împotriva 'iluziei' unui 'război scurt'

  • 27 Iunie 2019 19:12
Iranul îl avertizează pe Donald Trump împotriva 'iluziei' unui 'război scurt'

Teheranul a avertizat joi împotriva 'falselor idei' ale președintelui american Donald Trump, care a evocat cu o zi în urmă posibilitatea unui 'război scurt' al SUA împotriva Iranului, informează France Presse, preluat de Agerpres.

Ideea unui 'război scurt' cu Iranul este o 'iluzie', insistă ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif într-o postare pe Twitter.

Referindu-se la afirmațiile recente ale lui Donald Trump care - potrivit lui - 'amenință pacea', Zarif a publicat pe contul său de Twitter o serie de cinci aforisme.

'Sancțiunile nu sunt o soluție alternativă la război, ele sunt (scris cu majusculă) războiul', notează el. 'Obliterație = genocid = crimă de război'; "Cel care începe un război nu este și cel care îl termină' și "nu se poate negocia și amenința în același timp', apreciază șeful diplomației iraniene.

Criza de lungă durată care caracterizează de 40 de ani relațiile între SUA și Republica Islamică trece de aproape două luni printr-o nouă fază de intensificare, pe fondul escaladării în regiunea Golfului, mai ales după ce Iranul a doborât o dronă americană la 20 iunie.

În aceste circumstanțe de încordare maximă, Donald Trump a evocat miercuri posibilitatea unui război scurt împotriva Teheranului, potențial devastator, potrivit lui.

'Suntem într-o poziție foarte puternică și nu va dura foarte mult, pot să vă spun asta', a asigurat el. 'Și nu vorbesc despre trupe la sol', a mai spus președintele american, respingând astfel ideea unei operațiuni terestre împotriva Iranului.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău