Iranul confirmă că a capturat, însă un singur petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz

  • 20 Iulie 2019 11:52
Iranul confirmă că a capturat, însă un singur petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz

Gardienii Revoluției din Iran au capturat un singur petrolier britanic, Stena Impero, au transmis mai multe surse militare citate de agenția de presă semioficială Tasnim, menționând că petrolierul Mesdar a primit permisiunea de a-și continua traseul, conform BBC și Reuters.

„Contrar rapoartelor, petrolierul nu a fost capturat. I-a fost permis să își continue traseul după ce a fost avertizat în legătură cu măsurile de siguranță de către forțele iraniene”, au transmis sursele militare.

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, declarase anterior că două petroliere britanice au fost capturate în Strâmtoarea Hormuz. Cele două petroliere și-au schimbat direcția și au început să navigheze spre Iran la o diferență de aproximativ 40 de minute, au transmis autoritățile.

Operatorul petrolierului Mesdar, Norbulk Shipping, a transmis că echipajul a primit un avertisment de la autoritățile iraniene și și-a continuat traseul.

„A fost restabilită comunicarea cu nava Mesdar, iar echipajul a confirmat că forțele armate au părăsit nava și își pot continua traseul. Echipajul este în siguranță”, au transmis reprezentanții Norbulk Shipping.

Gardienii Revoluției din Iran au anunțat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluției pentru "nerespectarea codului maritim internațional, la solicitarea Autorității portuare și maritime din provincia Hormuzgan", a transmis site-ul Sepahnews.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău