Iranul ar fi trimis experți în operarea dronelor kamikaze în Rusia, susține Kievul

  • 20 Octombrie 2022 11:10
Iranul ar fi trimis experți în operarea dronelor kamikaze în Rusia, susține Kievul

Iranul și Federația Rusă au ajuns la un acord privind trimiterea pe teritoriul Rusiei a unor experți și instructori în operarea dronelor de atac de fabricație iraniană, a acuzat joi armata ucraineană, potrivit EFE.

Experții trimiși în Rusia, pe lângă faptul că sunt instruiți în operarea dronelor 'Shahed-136', pe care Moscova le utilizează deja în Ucraina, vor ajuta de asemenea trupele ruse în mânuirea dronelor 'Arash-2', aparate de a doua generație, mai puternice și mai precise, care ar putea fi desfășurate în viitor, susține Statul Major ucrainean pe pagina sa de Facebook.

Armata ucraineană nu precizează unde anume pe teritoriul Rusiei au fost trimiși experții iranieni și nici cum au obținut aceste informații, dar miercuri a afirmat că a doborât în total 223 de drone kamikaze "Shahed-136" de fabricație iraniană în ultimele 36 de zile.

'Din momentul în care prima dronă kamikaze de fabricație iraniană "Shahed-136" a fost doborâtă pe teritoriul Ucrainei (la 13 septembrie, în Kupiansk), unitățile de apărare antiaeriană ucrainene și alte unități ale Forțelor de apărare din Ucraina au distrus 223 de vehicule aeriene fără pilot', precizează Statul Major ucrainean.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore, forțele ucrainene au respins atacuri ale trupelor ruse în diferite zone ale țării, în special în est, Bilohorivka (regiunea Lugansk) și Bahmut, Bahmutskoe, Klișcevka, Krasnohorivka, Novomihailovka, Nevelske, Opîtne și Marinka, în regiunea Donețk, transmite Agerpres.

În același timp, forțele ruse au efectuat 11 lovituri cu rachete și 28 de lovituri aeriene, precum și peste 65 de atacuri cu sisteme de rachete cu lansare multiplă în cursul ultimelor 24 de ore, conform acelorași surse.

Peste 25 de orașe și așezări au fost atacate în același interval de timp pe întreg teritoriul ucrainean, inclusiv în Zaporojie (sud), unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Rusia a utilizat în ultimele atacuri împotriva Ucrainei rachete de croazieră ghidate, rachete aer-sol și antiaeriene. Statul Major ucrainean a acuzat Rusia că a lansat miercuri zece drone 'Shahed-136' de pe teritoriul belarus asupra Ucrainei, dintre care opt au fost doborâte. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău