Iranul anunță arestarea a cinci persoane acuzate că ar fi spionat pentru Mossad, MI6 și Germania

  • 11 August 2020 13:34
Iranul anunță arestarea a cinci persoane acuzate că ar fi spionat pentru Mossad, MI6 și Germania

Autoritățile iraniene au anunțat marți arestarea a cinci iranieni acuzați de spionaj în favoarea Israelului, Marii Britanii și Germaniei, doi dintre aceștia fiind deja condamnați, relatează AFP și Reuters, citate de hotnews.ro.

„Cinci iranieni care spionau pentru servicii de informații străine au fost arestați în ultimele luni”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Justiției în cadrul unei conferințe de presă online, potrivit sursei citate.

Potrivit Iranului, Shahram Shirkhani a spionat pentru serviciile de informații britanice și a încercat să recruteze oficiali iranieni pentru agenția MI6, acesta fiind condamnat la 10 ani de închisoare pentru transmiterea de informații clasificate privind Banca Centrală a Iranului și contracte ale Ministerului Apărării.

Masoud Mosaheb, care a fost secretarul general al asociației de prietenie Iran-Austria, a fost de asemenea condamnat la 10 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Mossadului, agenția de informații a Israelului dar și pentru spionaj în favoarea Germaniei.

Purtătorul de cuvânt al justiției iraniene nu a oferit informații despre celelalte trei persoane arestate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău