Iranul a descoperit un câmp cu 53 de miliarde de barili de petrol. Anunțul președintelui Hassan Rouhani

  • 11 Noiembrie 2019 09:08
Iranul a descoperit un câmp cu 53 de miliarde de barili de petrol. Anunțul președintelui Hassan Rouhani

Iran a descoperit un nou teren petrolier în sudul țării cu peste 50 de miliarde de barili de petrol crud, a anunțat președintele duminică. Această descoperire ar putea îmbunătăți rezervele țării în timp ce întâmpină obstacole în vânzarea energiei în străinătate, în pofida sancțiunilor impuse de Statele Unite, scrie AP News, potrivit Agerpres.

Anunțul făcut de Hassan Rouhani a venit în timp ce Iran se confruntă cu sancțiuni devastatoare din partea Statelor Unite, după ce SUA s-a retras din Acordul Nuclear anul trecut, notează sursa citată.

Rouhani a făcut anunțul în cadrul unui discurs susținut în orașul din desert Yazd. Președintele a spus că terenul a fost localizat în provincia sudică Khuzestan, acesta fiind un loc crucial pentru industria petrolieră.

Aproape 53 de miliarde de barili ar putea fi adăugați la rezervele Iranului, care sunt estimate deja la 150 de miliarde.

 „Transmit Casei Albei că în zilele în care vânzările petrolului Iranian au fost sancționat și țara noastră a fost pusă sub presiune, muncitorii și inginerii țarii au reușit să descopere 53 de miliarde de barili într-un teren imens”, a spus Rouhani.

Rezervele se referă la petrolul crud care poate fi extras. Cifrele pot varia în funcția de țară din cauza standardelor diferite.

Pentru moment, Iran se situează pe locul patru în lume la depozitele de petrol crud, țara fiind și pe locul doi la depozitele de gaze naturale. De asemenea, Iranul împarte un zăcământ offshore în Golful Persic cu Qatar.

Noul teren petrolier ar putea deveni al doilea cel mai mare teren al Iranului după un teren care conține 65 de miliarde de barili în Ahvaz. Terenul măsoară 2.4000 de kilometri pătrați, cu un deposit de aproape 80 de metri adâncime, potrivit anunțului lui Rouhani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău