Iran: Trei arestări în urma dejucării unui atentat împotriva generalului Soleimani, anunță Gardienii Revoluției

  • 03 Octombrie 2019 19:25
Iran: Trei arestări în urma dejucării unui atentat împotriva generalului Soleimani, anunță Gardienii Revoluției

Trei "teroriști susținuți de serviciile secrete israeliano-arabe" au fost arestați în timp ce pregăteau un atentat împotriva generalului iranian Qasem Soleimani, au anunțat joi Gardienii Revoluției din Iran, informează AFP, preluat de Agerpres.

Cei trei suspecți "fuseseră trimiși în străinătate" și "sume importante au fost cheltuite pentru a-i forma și a-i pregăti", notează Sepahnews, site-ul oficial al Gardienilor Revoluției, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, lăsând să se înțeleagă că este vorba despre trei iranieni.

Șef al Forței Qods, însărcinată cu operațiunile externe ale Gardienilor Revoluției, generalul de divizie Qasem Soleimani este artizanul strategiei militare a Iranului în zona geografică apropiată.

Citându-l pe Hossein Taeb, șeful serviciilor de informații ale Gardienilor Revoluției, Sepahnews adaugă că cele trei persoane plănuiau să comită atentatul la viața generalului în Kerman (sud), în timpul ceremoniilor de Ashura, cea mai mare comemorare religioasă șiită, în septembrie.

Potrivit lui Taeb, aceste persoane au săpat un tunel sub locul de cult șiit care îi aparține tatălui generalului și l-au minat cu ajutorul a "350-500 de kilograme de produse explozive", notează Sepahnews, adăugând că suspecții au fost reperați și erau urmăriți de multă vreme de către serviciile de informații ale Gardienilor.

Generalul Soleimani este simbolul sprijinului adus de Teheran autorităților de la Damasc și Bagdad în lupta împotriva grupării Stat Islamic (SI). Iranul susține de asemenea regimul lui Bashar al-Assad împotriva insurgenților din Siria.

Televiziunea iraniană a difuzat marți ceea ce a fost prezentat drept primul interviu al generalului, în care acesta povestește că a fost prezent în Liban pentru a ajuta Hezbollahul în timpul războiului dintre Israel și mișcarea șiită libaneză din vara lui 2016.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău