Iran: În total 400 de manifestanți anti-regim au fost condamnați la închisoare doar în capitala Teheran

  • 13 Decembrie 2022 18:50
Iran: În total 400 de manifestanți anti-regim au fost condamnați la închisoare doar în capitala Teheran

În total 400 de manifestanți anti-regim din Iran au fost condamnați la închisoare doar în capitala iraniană Teheran, informează Agerpres.

Acest lucru a fost anunțat marți de un purtător de cuvânt al sistemului judiciar din Teheran, potrivit agenției de presă ISNA.

Pedepsele cu închisoarea variază de la 2 la 10 ani.

Alți 70 de manifestanți au fost condamnați la plata unor amenzi grele.

Observatorii se așteaptă ca manifestanții aflați în arest în alte orașe din Iran să primească pedepse la fel de lungi cu închisoarea.

Activiști în domeniul apărării drepturilor omului au raportat că cel puțin 18.000 de participanți la manifestații au fost arestați până acum în timpul protestelor antiguvernamentale din Iran, care durează de aproape trei luni.

În noiembrie, primii manifestanți au fost condamnați la moarte.

Lunea aceasta a avut loc a doua execuție a unui manifestant, ceea ce a generat reacții de indignare în Iran și pe plan internațional.

Cel puțin 23 de manifestanți riscă pedeapsa cu moartea, potrivit unor media iraniene.

Mișcarea de contestare a fost declanșată de decesul la 16 septembrie al tinerei kurde Mahsa Amini, reținută de poliție pentru încălcarea codului vestimentar strict pentru femei.

Pe lângă sancțiunile internaționale legate de disputa nucleară, Teheranul este acum de asemenea supus sancțiunilor pentru violarea drepturilor omului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău