Iran | Cel puțin 70 de mineri, blocați în subteran în urma unei explozii la o mină de cărbune

  • 03 Mai 2017 18:11
Iran | Cel puțin 70 de mineri, blocați în subteran în urma unei explozii la o mină de cărbune

Cel puțin 70 de mineri au rămas blocați în subteran după o explozie accidentală de proporții produsă miercuri într-o mină de cărbune în nordul Iranului, existând riscul ca unii dintre mineri să fi murit, potrivit media de stat iraniene, relatează citate de agențiile internaționale de presă.

Agenția iraniană de presă IRNA a citat un oficial local care a afirmat că este posibil ca unii dintre mineri să fi murit în explozia produsă în mina de cărbune Zemestanyurt din provincia Golestan. O operațiune de salvare este în curs de desfășurare la locul exploziei, scrie Agerpres.

În mina situată în apropiere de orașul Azad Shahr lucrau aproape 500 de persoane.

'Patruzeci de mineri au rămas blocați într-o parte a minei și între 30 și 40 în cealaltă parte', a declarat Pirhossein Koulivand, șeful operațiunilor de urgență din Iran, citat de agențiile FARS și ISNA.

'Echipele de salvare încearcă să sape un tunel pentru a ajunge la minerii blocați, dar concentrația mare de gaz le îngreunează acțiunea', a declarat un oficial al provinciei.

Președintele iranian Hassan Rohani l-a trimis la fața locului pe ministrul muncii, Ali Rabiie, potrivit media iraniene.

În total, 28 de mineri au fost transportați la diferite spitale din regiune și alți 12 au scăpat nevătămați în explozia provocată de o încercare de a porni motorul unui camion, a precizat Koulivand.

Iranul a extras 1,68 milioane de tone de cărbune în 2016, o creștere față de anii anteriori, datorită unei relaxări a sancțiunilor internaționale. Țara exportă numai o parte din cărbuni și folosește cea mai mare parte în producția internă de oțel.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău