Iran: Cel puțin 21 de morți în urma inundațiilor din sudul țării

  • 23 Iulie 2022 13:48
Iran: Cel puțin 21 de morți în urma inundațiilor din sudul țării

Iranul a fost afectat de noi inundații după ploi abundente soldate cu cel puțin 21 de morți în provincia sudică Fars, a anunțat sâmbătă Semiluna Roșie iraniană, potrivit AFP, citat de Agerpres.

"Douăzeci și una de persoane și-au pierdut viața, iar alte două sunt încă date dispărute în urma inundațiilor care au afectat mai multe orașe din regiunea Estahban-ului și a împrejurimilor sale, în provincia sudică Fars", a declarat Hossein Darvichi, șeful Semilunei Roșii la nivel de provincie, citat de televiziunea de stat.

"Ploi torențiale au căzut vineri la finalul după-amiezii în orașele Ij și Roodbal, în apropiere de Estahban, provocând inundații", a indicat la rândul său Yousef Kargar, guvernatorul din Estahban, citat de agenția Irna, adăugând că "55 de echipe de salvare au sosit la fața locului pentru a participa la operațiunile de căutare".

"Numeroși localnici și vizitatori s-au dus pe malul râului când au rămas blocați de apele în creștere", a adăugat el.

În mare parte arid, Iranul s-a confruntat cu episoade repetate de secetă în ultimul deceniu, dar și cu inundații regulate din cauza ploilor torențiale.

În ianuarie, opt persoane și-au pierdut viața în regiunea Fars, deosebit de predispusă la inundații. În Irakul vecin, 12 persoane au murit în urma ploilor torențiale în decembrie 2021.

În 2019, ploile abundente înregistrate în sudul Iranului s-au soldat cu cel puțin 76 de morți și au provocat pagube estimate la 2 miliarde de dolari.

Schimbările climatice amplifică episoadele de secetă și amenință siguranța alimentară, susțin experții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău