Iran - 27 de persoane au murit intoxicate după ce au consumat alcool contrafăcut crezând că le vindecă de coronavirus

  • 09 Martie 2020 17:30
Iran - 27 de persoane au murit intoxicate după ce au consumat alcool contrafăcut crezând că le vindecă de coronavirus

Douăzeci și șapte de persoane au murit intoxicate după ce au consumat alcool contrafăcut în Iran în urma apariției unui zvon potrivit căruia băuturile alcoolice ar ajuta la vindecarea de noul coronavirus, relatează luni agenția de presă oficială Irna, relatează AFP, preluat de AGERPRES.

Cu un bilanț oficial de 237 de decese, Iranul este una dintre principalele țări afectate de Covid-19 după China și Italia.

Consumul și vânzarea de alcool sunt interzise în Republica islamică Iran, însă mass-media locale raportează cu regularitate cazuri de intoxicații letale cu alcool de contrabandă.

Potrivit Irna, 20 de persoane au murit intoxicate cu alcool în provincia Khuzestan (sud-vest), iar șapte în provincia Alborz, în vecinătatea capitalei Teheran. Totodată, conform unui oficial local, 218 persoane au fost spitalizate în Ahvaz, capitala provinciei Khuzestan, în urma acestei intoxicații.

Consumatorii au crezut "zvonurile potrivit cărora consumul de alcool poate fi eficient în tratarea (bolilor legate de) coronavirus", scrie agenția.

Procurorul adjunct din Alborz a declarat că persoanele care au murit au consumat metanol după ce a fost "induse în eroare de informații apărute pe Internet" despre presupusul rol benefic al alcoolului împotriva coronavirusului.

Conform agenției Irna, 16 persoane au murit în provincia Khuzestan după infectarea cu noul coronavirus.

Cele mai recente cifre oficiale arată că în Iran au fost înregistrate peste 7.000 de cazuri de coronavirus. 

SURSA:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău