Irak | Două rachete au vizat zona verde în care se află ambasada SUA la Bagdad

  • 19 Decembrie 2021 09:55
Irak | Două rachete au vizat zona verde în care se află ambasada SUA la Bagdad

Două rachete au vizat duminică dimineața zona verde ultrasecurizată din Bagdad care găzduiește ambasada SUA, au declarat forțele de securitate irakiene într-un comunicat, informează AFP.

"Zona verde din Bagdad a fost ținta a două rachete Katiușa. Prima a fost doborâtă în aer de bateriile de apărare C-RAM, a doua a căzut într-o piață, distrugând două vehicule", se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

O sursă de securitate a declarat pentru AFP că racheta doborâtă a căzut în apropierea ambasadei SUA, în timp ce a doua a căzut la 500 de metri de ea.

Atacul nu a fost revendicat.

În ultimele luni, zeci de atacuri cu rachete sau atacuri cu drone au vizat trupele americane și interesele SUA în Irak. Niciodată revendicate, aceste atacuri sunt în mod sistematic puse de Statele Unite pe seama facțiunile irakiene pro-Iran.

Atacul de duminică a avut loc după ce Irakul a anunțat deja oficial încheierea "misiunii de luptă" pe teritoriul său a coaliției internaționale antijihadiste conduse de Washington și a trupelor americane angajate în acest cadru.

În realitate, cei aproximativ 2.500 de militari americani și cei 1.000 de militari ai coaliției vor rămâne în Irak pentru a continua un rol de instruire, consiliere și asistență. Facțiunile irakiene pro-iraniene cer plecarea tuturor forțelor americane staționate în țară.

Duminică Irakul marchează cea de-a zecea aniversare de la plecarea trupelor americane pe 18 decembrie 2011, după invazia din 2003 împotriva regimului lui Saddam Hussein. Washingtonul și-a redistribuit apoi trupele în țară ca parte a luptei antijihadiste.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău