Irak | Cel puțin 35 de morți în atacuri revendicate de gruparea Statul Islamic

  • 20 Mai 2017 16:14
Irak | Cel puțin 35 de morți în atacuri revendicate de gruparea Statul Islamic

Cel puțin 35 de persoane au fost ucise și alte câteva zeci au fost rănite în atacuri cu bombă revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) la Bagdad și în sudul Irakului, au declarat sâmbătă oficiali irakieni, relatează AFP.

Atacurile, comise în noaptea de vineri spre sâmbătă, au avut loc în condițiile în care forțele irakiene conduc de peste șapte luni o vastă ofensivă pentru alungarea Statului Islamic din Mosul, cel mai mare bastion al grupării teroriste din Irak.

La Bagdad, combatanți ai SI au comis un atac cu mașină capcană în apropierea unui punct de control în sectorul Abu Dsheer, în partea de sud a capitalei, provocând moartea a 24 de persoane și rănirea altor 20, a afirmat generalul de brigadă Saad Maan.

Forțele de securitate au reușit să ucidă unul dintre atacatori, însă al doilea a detonat mașina capcană în care se afla, a precizat el.

În sudul Irakului, un kamikaze a detonat un vehicul încărcat cu explozivi la un punct de control la periferia orașului Basra, omorând 11 persoane și rănind alte 30, a anunțat șeful Departamentului de Sănătate din provincia Basra, Riyadh Abdulamir.

Un alt kamikaze, care și-a abandonat vehiculul capcană, a fost ucis de forțele de securitate, a anunțat Centrul de comandă al operațiunilor din Basra.

În urma unei ofensive fulger în 2014, Statul Islamic a cucerit teritorii întinse din Irak, la nord și vest de Bagdad. Gruparea jihadistă a suferit de atunci înfrângeri importante și a pierdut teritoriu în urma operațiunilor militare lansate de forțele de securitate irakiene.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău