Ipoteză: Atentatele din Sri Lanka, puse în relație cu atacurile de la două moschei din Noua Zeelandă

  • 23 Aprilie 2019 12:28
Ipoteză: Atentatele din Sri Lanka, puse în relație cu atacurile de la două moschei din Noua Zeelandă

Atentatele ce au vizat biserici și hoteluri din Sri Lanka, în urma cărora cel puțin 320 de persoane au murit, au fost comise ca reacție la atacurile teroriste de la două moschei din Noua Zeelandă, a declarat Ruwan Wijewarden, ministru de stat pentru Apărare, potrivit cotidianului The Guardian, citat de Mediafax.

Ministrul de stat le-a spus parlamentarilor de la Colombo că anchetatorii au stabilit că "acest atac a fost comis ca reacție la atacul anti-musulman de la Christchurch".

Wijewarden a mai afirmat că bilanțul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 321 de morți, inclusiv 38 de cetățeni străini, și a reiterat că oficialii de rang înalt nu au primit informații despre posibilitatea unui atac iminent.

Atentatele nu au fost revendicate de niciun grup, însă un purtător de cuvânt al Guvernului de la Colombo și ministrul Sănătății, Rajitha Senaratne, au indicat că există suspiciuni privind comiterea atentatelor de către mișcarea National Thowheeth Jama'ath (NTJ), o organizație islamistă relativ necunoscută.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău