Ion Tăbârță | Incendiul produs la Centrul de Informare și Documentare NATO din Chișinău este o acțiune premeditată de a destabiliza situația social-politică din Republica Moldova în perioada electorală

  • 12 Februarie 13:53
Ion Tăbârță | Incendiul produs la Centrul de Informare și Documentare NATO din Chișinău este o acțiune premeditată de a destabiliza situația social-politică din Republica Moldova în perioada electorală

Poliția Republicii Moldova confirmă că incendiul produs la Centrul de Informare și Documentare NATO din Chișinău a fost provocat intenționat, transmite Radio Chișinău.

Două uși au fost cuprinse de flăcări, vineri seara, iar la fața locului au intervenit două echipaje de pompieri pentru a stinge focul. Ar putea fi o acțiune premeditată de a destabiliza situația social-politică din Rep. Moldova în perioada electorală, cataloghează directorul centrului NATO, Ion Tăbârță.  

Poliția Republicii Moldova a transmis într-un comunicat de presă că examinează versiunea unei acțiuni cu intenție în cazul incendiului de la Centrul de informare și documentare privind NATO din Chișinău.

Actul de violență a fost condamnat ferm de organizație, care și-a exprimat îngrijorarea pentru consecințele produse.

Directorul Centrului, Ion Tăbârță, a comunicat că au ars ușile exterioare și panoul informativ al Centrului NATO, fiind afectată și fațada clădirii. El presupune că acest caz este unul intenționat.

„Condamnăm, regretăm și, desigur, avem și o anumită îngrijorare. Este clar din ce am văzut la fața locului că a fost un accident premeditat. Fie este o acțiune venită dintr-o inițiativă personală, fie e o acțiune premeditată de a destabiliza situația social-politică din Republica Moldova în această perioadă electorală. Am mai avut asemenea acțiuni, conduse de către, încă atunci, Partidul „Șor”. Nu aș vrea să cred că acest incendiu provocat intenționat este începutul unui șir de acțiuni de a destabiliza situația social-politică din Rep. Moldova”, a declarat Ion Tăbârță. 

Prin acest incident s-a încercat să se demonstreze că societatea din Rep. Moldova nu ar accepta colaborarea cu NATO, a comentat pentru Radio Chișinău, analistul Anatol Țăranu.

„Încearcă să se creeze un curent de opinie și o percepție în societate, atât în interior, cât și la exterior că societatea moldovenească nu acceptă NATO”, a spus Țăranu.

Și Universitatea de Stat din Moldova, în a cărei incintă se află centrul de informare NATO, a calificat incidentul drept o acțiune premeditată. Universitatea precizează că nicio persoană nu a avut de suferit și că procesul de studii nu a fost afectat.

Ambasada Statelor Unite la Chișinău a condamnat cu fermitate actul de violență asupra Centrului.  

CID NATO este o instituție non-guvernamentală, care promovează valorile și principiilor euro-atlantice în Republica Moldova și dezvoltarea cooperării dintre Republica Moldova și NATO. Centul a fost deschis în Republica Moldova în 2007.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău