Ion Tăbârță | Finanțarea alegerilor anticipate a fost, din păcate, un subiect politizat, care trebuia să fie unul strict tehnic

  • 30 Iunie 2021 19:11
0%
00:00:00
00:00:00

Subfinanțarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, invocată de CEC drept motiv pentru care nu au putut fi deschise mai multe secții de votare în străinătate, a fost provocată de cei care dețin în prezent controlul guvernării în Republica Moldova, având scopul de a înregistra avantaje electorale în acest scrutin, susține comentatorul politic Ion Tăbârță, invitat în cadrul emisiunii „Ora de vârf”, de la Radio Chișinău.

Guvernul, în linii mari, este controlat acum de socialiști și Igor Dodon. Din punct de vedere al finanțării, nu trebuia să avem niciun fel de discuții la acest subiect. Cei din Guvern, în special Ministerul Finanțelor împreună cu CEC, Ministerul Afacerilor Externe, dacă vorbim despre secțiile deschise peste hotare, ar fi trebuit să facă calculele necesare, să fie identificată acea sumă și să nu avem discuții la infinit. Însă, inițial, acest subiect al finanțării a fost folosit de către socialiști în contextul când nu era clar dacă vom avea sau nu alegeri parlamentare anticipate. Ulterior s-a încercat să fie folosit acest subiect al finanțării campaniei electorale pentru a amâna scrutinul din 11 iulie pentru o perioadă, spre toamnă. Deja când a fost clar că avem alegeri pe 11 iulie și nu mai poate fi amânată această dată, am văzut cum acest subiect este folosit drept pretext ca să nu fie deschise mai multe secții de votare peste hotarele Republicii Moldova.

A fost, din păcate, un subiect politizat, care trebuia să fie unul strict tehnic și nu trebuia să fie folosit în calitate de instrument electoral, politic, ale celor care acum dețin controlul asupra guvernării, doar pentru a se poziționa cât mai avantajos în perspectiva scrutinului electoral din 11 iulie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău