Ion Tăbârță, despre recenta vizită în Rusia a unor deputați ai PSRM: „Socialiștii nu mai sunt principala miză a Moscovei și fac tot posibilul ca Rusia să mizeze și pe ei”

  • 20 Februarie 13:46
Ion Tăbârță, despre recenta vizită în Rusia a unor deputați ai PSRM: „Socialiștii nu mai sunt principala miză a Moscovei și fac tot posibilul ca Rusia să mizeze și pe ei”

Vizita socialiștilor la Moscova și participarea acestora la un forum organizat de partidul rus de guvernare reprezintă un pas rușinos, mai ales în contextul actual de război și de ucidere a opozanților Kremlinului, consideră comentatorii politici de la Chișinău. Experții cred că astfel socialiștii încearcă să revină în grațiile Kremlinului, transmite Radio Chișinău.

Analistul politic Ion Tăbârță consideră că prin recenta vizită la Moscova, socialiștii și-ar propune să recâștige atitudinea specială a Kremlinului, după ce au pierdut mai multe scrutine în Rep. Moldova.

„Acum ei nu mai sunt principala miză a Moscovei. Cu referire la intențiile Rusiei în Rep. Moldova, este Ilan Șor, grupul Șor care este un instrument care nu are nicio pudoare în a îndeplini anumite indicații venite de la Moscova. Dar, în același timp, mai sunt și alte proiecte politice pe care mizează Moscova, socialiștii fac parte din ele. Astfel că socialiștii fac tot posibilul ca Moscova să mizeze și pe ei”, a spus Ion Tăbârță. 

De aceeași părere este și comentatorul Nicolae Negru, care a subliniat că participarea reprezentanților PSRM la forumul „Pentru libertatea națiunilor” desfășurat la Moscova, ar fi un pas rușinos, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina și omorului opozantului Alexei Navalinîi.

„Să te duci într-un stat care a atacat un alt stat și să vorbești despre lucruri care deloc nu i se potrivesc acestui stat… nu poți să spui că respectă integritatea și libertatea altor state. E cel puțin ciudată această vizită. E un pas rușinos”, a precizat Nicolae Negru.

Luni, PSRM a emis un comunicat de presă în care a anunțat că fruntașul socialist, Vlad Batrîncea, și cu alți colegi de ai săi de partid au participat la forumul „Pentru libertatea națiunilor” care s-a desfășurat la Moscova în perioada 15-16 februarie curent. Forumul a fost organizat de partidul rus de guvernare „Rusia unită”.

„În discursurile sale, delegația moldovenească a remarcat importanța cooperării internaționale în vederea consolidării suveranității și independenței statelor lumii. De asemenea, a fost lansată inițiativa de elaborare a unor măsuri noi de prevenire a imixtiunii externe în alegeri și în procesele politice interne ale țărilor”, se arată în comunicatul PSRM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău