Ora de Vârf | Ion Tăbârță, despre întrevederile ministrului Nicu Popescu cu reprezentanții NATO: Demonstrează că R. Moldova este preocupată de situația tensionată din regiune și are propria agendă de politică externă

  • 25 Ianuarie 2022 16:23
0%
00:00:00
00:00:00

Vizita ministrului de externe Nicu Popescu la NATO demonstrează că Republica Moldova este preocupată de situația tensionată din regiune și are propria agendă de politică externă, a apreciat comentatorul politic Ion Tăbârță pentru Radio Chișinău:

Republica Moldova este preocupată de ce se întâmplă acum în regiune, cazul ucrainean, pentru că în eventualitatea unui conflict militar dintre Rusia și Ucraina, Republica Moldova poate fi atrasă în acest conflict. Ministrul Popescu a discutat cu reprezentanții NATO problema securității regionale.

Un alt moment pe care îl putem deduce este că R. Moldova are propria agendă externă. Vedem tentativa Rusiei de a impune o agendă externă pentru statele din spațiul post sovietic. Întâlnirile ministrului Popescu de ieri cu reprezentanții NATO vorbesc foarte clar că R. Moldova este stat independent și nu poate să nu aibă niciun contacte cu NATO doar pentru că acest lucru nu place Federației Ruse.

Ministrul de Externe Nicu Popescu, care a efectuat o vizită luni și marți la Bruxelles, a avut ieri o întrevedere cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, cu care a discutat situația din regiune. Nicu Popescu s-a întâlnit la Bruxelles cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău