Ion Tăbârță, despre controlul exercitat de ANI în privința președintei CC: „Este o golănie juridică din partea socialiștilor și cu regret ANI s-a lăsat atrasă în aceste jocuri electorale în loc să verifice averile marilor demnitari”

  • 10 Iunie 18:33
0%
00:00:00
00:00:00

Controlul exercitat de Autoritatea Națională de Integritate în privința președintei Curții Constituționale Domnica Manole la cererea unui deputat socialist este o solicitare cu influențe politice. De această părere este analistul Ion Tăbârță care crede că socialiștii știau din start că acțiunea lor nu se va solda cu vreun rezultat, deoarece ANI nu are competența de a verifica o procedură constituțională.

El a comentat în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău că această solicitare de control către ANI face parte din campania PSRM de discreditare a partidelor de dreapta în campania pentru alegerile parlamentare.

,,Autoritatea Națională de Integritate se referea la o decizie a Curții Constituționale, o decizie pe o procedură constituțională, ceea ce nu intră în competențele acestei instituții. Probabil, cei de la ANI știau foarte bine rezultatul, însă, au venit cu această solicitare. Mai degrabă, este o solicitare cu o influentă politice pentru că suntem în campanie electorală. Cred că socialiștii știau din start care va fi rezultatul acestei adresări, însă în această campanie electorală în perioada când avem foarte multă dezinformare, această adresare va fi folosită contra partidelor politice de dreapta. Socialiștii au avut mai multe campanii mediatice împotriva Curții Constituționale spunând că de fapt este în buzunarul partidelor de dreapta, a puterilor străine, a organizațiilor nonguvernamentale. Din acest punct de vedere, ceea ce fac ei acum perfect se pliază pe acea campanie mediatică a socialiștilor de a discredita partidele de dreapta. Este, mai degrabă, o golănie juridică din partea socialiștilor și cu regret Autoritatea Națională de Integritate s-a lăsat atrasă în aceste jocuri electorale în loc să verifice averile marilor demnitari, pentru că, de fapt, aceasta îi interesează pe cetățeni.”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
31,63
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,45 m/s
Fri
24
Sat
21
Sun
23
Mon
26
Tue
26

Curs oficial BNM 06 August 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1277 -0.0418
USD 17.8354 -0.0209
RON 4.2972 -0.0068
UAH 0.6619 -0.0012
RUB 0.2439 -0.0011
Arhivă Radio Chișinău