Ion Tăbârță: Declarațiile ambasadorului R.Moldova la Moscova sunt suspecte și controversate la adresa statului de drept și a democrației din R.Moldova.

  • 22 Iulie 2020 13:17
Ion Tăbârță: Declarațiile ambasadorului R.Moldova la Moscova sunt suspecte și controversate la adresa statului de drept și a democrației din R.Moldova.

Declarațiile ambasadorului Republicii Moldova la Moscova Andrei Neguță precum că autoritățile de la Chișinău studiază experiența Federației Ruse cu privire la modificarea recentă a Constituției și încearcă să vadă care din aceste schimbări ar putea fi aplicate și la noi sunt suspecte și controversate.

Analistul politic Ion Tăbârță a comentat pentru Radio Chișinău că aceste declarații sunt amenințătoare la adresa statului de drept în Republica Moldova.

Sunt niște declarații suspecte și controversate la adresa statului de drept și a democrației din R. Moldova. Or, este bine știut că atât statul de drept, cât și democrația în Rusia nu sunt respectate. Să faci astfel de declarații, când tu ca stat vrei să faci ordine în justiție, iar pe de altă parte să faci referință la niște modificări (…). Igor Dodon încearcă să construiască în Republica Moldova un regim de tip autoritar și dictatorial, după modelul multor state post-sovietice și el invocă Federația Rusă ca mod de organizare a statului, modul lui Putin de a fi președinte și modelul președintelui din Belarus, Aleksandr Lukașenko.”

Amintim că la sfârșitul lunii iunie, în Federația Rusă a avut loc un referendum, pe mai multe subiecte controversate de modificare a Constituției. În urma scrutinului, s-a decis, inclusiv, resetarea la zero a mandatelor președintelui Vladimir Putin astfel încât această să poată rămânea la Kremlin pentru încă două perioade de șapte ani fiecare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
10
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:6,17 m/s
Sat
9
Sun
10
Mon
10
Tue
9
Wed
11

Curs oficial BNM 16 Aprilie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3806 0.0100
USD 17.8731 -0.0043
RON 4.3416 0.0012
UAH 0.6392 -0.0004
RUB 0.2325 -0.0034
Arhivă Radio Chișinău