Ion Tăbârță: „Declarațiile făcute de Maia Sandu sunt bazate pe informații sigure, livrate de instituțiile statului”

  • 13 Februarie 2023 13:20
Ion Tăbârță: „Declarațiile făcute de Maia Sandu sunt bazate pe informații sigure, livrate de instituțiile statului”

Declarațiile făcute astăzi, 13 februarie, de șefa statului Maia Sandu sunt bazate pe informații sigure, livrate de instituțiile statului. Experții atrag atenția că pe fundalul tot mai tensionat de securitate din Republica Moldova a avut loc și schimbarea Guvernului. Desemnarea în fruntea Guvernului a unei persoane cu experiență în domeniul securității și ordinii publice coincide cu posibilele pericole la adresa securității Rep. Moldova, transmite Radio Chișinău.

Declarațiile președintei Maia Sandu  privind destabilizarea situației în Republica Moldova în mod cert au un suport temeinic și real, a atenționat comentatorul politic Ion Tăbârță pentru Radio Chișinău.   

„Orice cuvânt pronunțat de către șefa statului în spațiul public trebuie, dar și este unul bine cântărit. În mod cert, ceea ce a declarat astăzi doamna președinte are un suport temeinic real. Ea doar a vociferat anumite lucruri la suprafață, însă la sigur acea bază factologică pe care s-a bazat livrată de către instituțiile specializate din Rep. Moldova din ordinea și securitatea țării este o bază mult mai documentată”, a declarat Ion Tăbârță.      

Expertul a subliniat că în contextul actual de securitate a avut loc și schimbarea Guvernului. Aceasta nu a fost o surpriză pentru nimeni, ba chiar o necesitate, pentru că numirea pentru funcția de premier a consilierului pentru securitate Dorin Recean coincide cu amenințările care vin din exterior la adresa Republicii Moldova, a declarat Ion Tăbârță.

Pentru a crește eficiența actului guvernării, această schimbare coincide și cu mesajele care devin din ce în ce mai publice privind posibilele pericole la ordinea politică în Rep. Moldova. Eficiența actului guvernării, dar și ca statul să fie mai bine pregătit pentru unele amenințări venite din exterior la adresa Republici Moldova au creat acel moment de necesitate de a schimba deja precedentul Guvern, Guvernul Natalia Gavrilița. Dorin Recean este o persoană care a fost șef al Ministerului de Interne știe ce înseamnă securitatea și ordinea publică. Este o persoană apropiată șefului statului. Cred că fracțiunea PAS făcând această alegere s-au bazat atât pe experiența dumnealui, dar și pe faptul că ei în trecut au format o echipă”, a spus Ion Tăbârță.

Amintim că Dorin Recean, consilier prezidențial pentru securitate și care în trecut a ocupat și postul de ministru de Interne, a fost desemnat vineri pentru funcția de  premier al Republicii Moldova, după demisia guvernului Gavrilița. El urmează să-și creeze noua echipă de guvernare, iar printre prioritățile anunțate de Dorin Recean  sunt pacea și securitatea Republicii Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău