Ion Munteanu va depune astăzi jurământul în funcția de procuror general

  • 01 Iunie 09:25
Ion Munteanu va depune astăzi jurământul în funcția de procuror general

Ion Munteanu urmează să fie învestit astăzi, 1 iunie, în funcția de procuror general. Contactat de IPN, șeful Cabinetului președintei Republicii Moldova, Adrian Băluțel, a precizat că decretul urmează să fie semnat până la ceremonia de numire în funcție.

Procuratura Generală a anunțat vineri seara despre ceremonia solemnă de numire în funcție. Solemnitatea se va desfășura sâmbătă începând cu ora 09.30, la Procuratura Generală. Ceremonia va include depunerea jurământului de către procurorul general, urmată de alocuțiunile președintei Maia Sandu, procurorului general și altor invitați.

La final, Ion Munteanu, care exercită interimatul funcției de procuror general, va oferi declarații de presă la parterul instituției.

Ion Munteanu a fost desemnat câștigătorul concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general, după ce la proba interviului a obținut din partea membrilor Consiliului Superior al Procurilor cel mai mare punctaj.

Numirea procurorului general este unul dintre aspectele care urmează a fi soluționate pentru ca Republica Moldova să înceapă negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană. Se așteaptă că negocierile ar putea începe la sfârșitul lunii iunie.

Funcția de procuror general a rămas vacantă după ce Alexandru Stoianoglo a fost suspendat la începutul lunii octombrie 2021, iar la sfârșitul lunii septembrie 2023 a fost eliberat din funcție. Decretul prezidențial de eliberare din funcția de procuror general a avut la bază decizia membrilor CSP de evaluare nesatisfăcătoare a activității procurorului general, din mai 2022. Interimatul a fost exercitat de către Dumitru Robu, apoi de Ion Munteanu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău