Ion Druță, desemnat câștigător în concursul pentru funcția de președinte al CSJ

  • 25 Aprilie 2018 14:51
Ion Druță, desemnat câștigător în concursul pentru funcția de președinte al CSJ jurnal.md

Singurul candidat care a participat la concursul pentru ocuparea funcției de președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, a fost desemnat astăzi drept câștigător de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Ion Druță a vorbit despre activitatea Asociației judecătorilor. Întrebat de ce crede că este singurul candidat înscris în concurs, judecătorul a spus că „poate nu toți vor să se afle în vizorul public” și că este necesară o schimbare de mecanism în acest sens. Druță consideră că are toate capacitățile pentru a conduce CSJ și spune că în calitate de președinte al Curții vrea să continue ceea ce s-a început și să se axeze pe calitatea actelor de justiție. 

Potrivit anticourptie.md, Ion Druță este unul dintre judecătorii care urmau să fie cercetați penal pentru pronunțarea cu bună-știință a unei decizii contrare legii în dosarul companiei letone Aroma Floris. De asemenea acesta a făcut parte din completul de judecători care, în aprilie 2015, a obligat Ministerul Finanțelor să achite companiei de construcții Basconslux SRL costul lucrărilor de demolare a Stadionului Republican din centrul Capitalei, efectuate în 2007. „Decizia a fost luată chiar dacă, potrivit reprezentanților statului, firma a fost aleasă în lipsa unei licitații publice, iar termenul de prescripție pentru chemare în judecată a expirat, fapt confirmat și de decizia Curții de Apel Chișinău”, menționează sursa citată. 

Ion Druță și-a început activitatea de magistrat în 1994, în 2006 a ajuns să conducă Judecătoria Botanica, iar ulterior a fost numit judecător al CSJ. Pentru a ajunge în funcția de președinte al CSJ, Ion Druță trebuie să obțină aprobarea deputaților. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău