Ion Dosca s-a clasat pe primul loc în toate programele Campionatului deschis la jocul de dame al Țărilor Baltice

  • 03 Iulie 2023 08:38
Ion Dosca s-a clasat pe primul loc în toate programele Campionatului deschis la jocul de dame al Țărilor Baltice

Marele Maestru Internațional moldovean Ion Dosca a obținut două medalii de bronz în disciplinele clasic și blitz la categoria absolută și încă trei medalii de aur la categoria veterani, în cadrul Campionatului deschis al Țărilor Baltice la jocul de dame -2023, care a avut loc în Estonia. De asemenea, el s-a plasat pe primul loc în toate programele Campionatului printre veterani, transmite IPN.

In cadrul Campionatului deschis al Țărilor Baltice la jocul de dame -2023 s-au desfășurat trei turnee în trei programe. Aceste trei programe (clasic, rapid si blitz) se deosebesc, în principal, prin timpul de joc rezervat jucătorilor pentru o partidă. Programul clasic se considera cel cu timp maxim, iar rapid si blitz cu timp redus. In programul clasic si blitz în clasamentul general Ion Dosca a ocupat locurile 3, iar în rapid locul 5. In afară de aceasta, organizatorii fac clasamentul aparte printre veteranii participanți la competiție. În toate cele trei programe Ion Dosca s-a clasat pe primul loc printre veterani.

De remarcat că, un „pic mai devreme„, în anii 1992 și 1995, Ion Dosca a devenit de două ori campion al Țărilor Baltice, iar mai recent, în 2017, Dosca a triumfat la etapa Cupei Mondiale, CARE A AVUT LOC TOT ÎN Estonia, învingându-l în meciul decisiv în ambele partide pe Nikolai Strucikov (Rusia) - de patru ori campion Mondial. Anul trecut, compatriotul nostru a biruit la campionatul Estoniei.

Ion Dosca este cel mai titrat sportiv moldovean la jocul de dame din toate timpurile: de douăzeci de ori campion al Republicii Moldova, campion mondial, campion al URSS și SUA

Antrenoarea lui Ion Dosca este soția Elena Tkachenko, antrenor emerit al Republicii Moldova, campioana Letoniei-2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:3,6 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
21
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău