Ion Chicu: Veniturile la buget sunt departe de revenirea totală. Guvernul caută sprijin financiar extern

  • 01 Iunie 2020 09:27
Ion Chicu: Veniturile la buget sunt departe de revenirea totală. Guvernul caută sprijin financiar extern

Veniturile la buget au crescut după ce autoritățile au eliminat unele restricției asupra economiei, dar sunt departe de revenirea totoală, a declarat în această dimineață premierul Ion Chicu.

El a anunțat că autoritățile caută în continuare sprijin financiar extern, precizând că, Guvernul a convenit cu Uniunea Europeană condiționalitățile pentru a primi creditul în valoare de 100 de milioane de euro pentru combaterea efectelor pandemiei.

De asemenea, el susține că Guvernul nu renunță nici la creditul rusesc și a reluat atacurile la adresa celor s-au pronunțat împotriva unor prevederi din proiectul Acordului, din care cauză a fost declarat neconstituțional.

În schimb, Ion Chicu nu a spus nimic despre tranșele rămas din asistența macrofinanciară din partea UE, pentru care autoritățile trebuie să mai îndeplinească anumite condiții, inclusiv să fie votată Legea privind organizațiile necomerciale. În privința acestui proiect, Ion Chicu a declarat că ar conține prevederi inacceptabile, referindu-se la unele care ar permite finanțarea partidelor politice din exterior.

Amintim că proiectul respectiv a provocat dezbateri în ultimul timp între guvernare și opoziție. Societatea civilă susține că legea este în conformitate cu normele și standardele internaționale, în timp ce deputații socialiști au efectuat un șir de amendamente, iar președintele Igor Dodon a declarat că dacă totuși va fi votată în redacția actuală, el nu o va promulga.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău