Ion Chicu: Sperăm să primim în luna septembrie prima tranșă de 50 de milioane de euro, din asistența macrofinanciară a UE

  • 03 August 2020 09:24
Ion Chicu: Sperăm să primim în luna septembrie prima tranșă de 50 de milioane de euro, din asistența macrofinanciară a UE

Guvernul speră să primească prima tranșă, de 50 de milioane de euro, din asistența macrofinanciară din partea UE, în luna septembrie, a declarat astăzi premierul Ion Chicu. El a precizat că pentru aceasta, acordul aprobat vineri de Guvern, ar urma să fie ratificat de Parlament.

El a amintit că pentru a doua tranșă de 50 de milioane, Republica Moldova ar urma să îndeplinească șase condiționalități, care, de asemenea, trebuie aprobate de Parlament.

Ion Chicu a mai declarat că săptămâna aceasta vor fi reluate negocierile cu Federația Rusă pentru un împrumut de 200 de milioane de euro, după ce un acord în acest sens a fost anulat de Curtea Constituțională, din cauza unor prevederi periculoase pentru Republica Moldova, dar și pentru că a fost încălcată procedura de negociere.

Totodată, premierul a mai declarat că Guvernul este în negocieri cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea unui împrumut pentru reparația drumului Criva-Bălți, care ar urma să înceapă anul viitor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău