Ion Chicu: Sper că vor fi măcar 70-80 de deputați în Parlament pentru a prezenta proiectele

  • 09 Iulie 2020 08:10
Ion Chicu: Sper că vor fi măcar 70-80 de deputați în Parlament pentru a prezenta proiectele

„Maia Sandu conduce un partid în care mai avem speranță în Parlamentul respectiv, restul nu prea ai ce spera. Este un apel în al 12-lea ceas ca să lăsăm ambițiile politice, strategiile electorale și să facem ceva pentru oameni”. Declarația aparține prim-ministrului Ion Chicu și a fost făcută în platoul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Tot premierul Ion Chicu o acuză pe președinta PAS că ar răspândi falsuri referitor la asumarea de răspundere a Guvernului în fața Parlamentului.

„Mă refer la falsurile pe care stimata doamnă precum le răspândește că acolo sunt scrise cheltuieli pentru Arena Chișinău sau că acolo sunt majorarea salariilor pentru parlamentare, acestea sunt falsuri grase lansate de reprezentanții acestui partid. Spuneți ce nu este pentru interesul cetățeanului în proiectul respectiv? Plus la toate, am spus, dacă aveți alte propuneri, haideți să discutăm, noi mai reușim să facem o rectificare, dar în proiectele respective sunt elemente care sunt urgente pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în deplină conformitate cu prevederile constituționale”, a menționat Ion Chicu.

Premierul susține că Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului după ce PAS și Platforma DA au declarat în nenumărate rânduri că guvernul trebuie demis, iar PSRM și PDM au pierdut majoritatea parlamentară. „Eu nu aveam sentimentul că ei sunt gata să susțină un proiect chiar și mai puțin important, dar asta este deja istorie”.

Ion Chicu își exprimă speranța că în ședința de astăzi a Parlamentului se vor prezenta cel puțin 70-80 de deputați pentru ca să poată prezenta proiectul de asumare a răspunderii.

După trei tentative eșuate, în condițiile lipsei de cvorum, premierul Ion Chicu se va prezenta astăzi în Parlament ca să prezinte proiectele pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea săptămâna trecută.

Ultima ședință în plen, stabilită pentru luni, 6 iulie, nu a avut loc din cauza lipsei de cvorum. În Parlament s-au prezentat 50 de deputați din cei 101. La două ședințe precedente au venit 49 de deputați. În plen nu s-au prezentat deputații Ilan Șor, Ștefan Gațcan, cei din Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate, Grupul Pro Moldova și cei din Partidul Șor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău