Ion Chicu mai face o tentativă de a prezenta asumarea răspunderii de către Guvern. Mesajul adresat Maiei Sandu

  • 08 Iulie 2020 09:13
Ion Chicu mai face o tentativă de a prezenta asumarea răspunderii de către Guvern. Mesajul adresat Maiei Sandu

După trei încercări nereușite, guvernul Chicu va mai face o tentativă de a-și prezenta în Parlament cele patru proiecte de lege pentru care și-a asumat răspunderea.

Pe contul său de Facebook, premierul Ion Chicu scrie că mâine (joi, 09 iulie) la ora 10.00 va fi din nou prezent în Parlament. El a criticat opoziția că a boicotat ultimele trei ședințe plenare și spune că va conta pe responsabilitatea Maiei Sandu. Deși ședințele au fost boicotate de toate cele patru grupuri parlamentare de opoziție, Ion Chicu s-a adresat doar președintei PAS, propunându-i să nu se opună aprobării proiectelor.

Amintim că Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului pe patru proiecte de lege care vizează, în temei, rectificări bugetare, inclusiv majorarea salariilor unor angajați din sectorul medical, acordarea unor indemnizații unice pensionarilor și suplimentarea cu 100 de milioane de lei a Fondului de subvenționare a agriculturii.

Opoziția a criticat procedura de asumare a răspunderii în condițiile în care, potrivit interpretărilor date anterior de Curtea Constituțională, Guvernul nu poate să substituie Parlamentul, atenționând asupra  unor elemente de uzurpare a puterii în stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău