Ion Chicu laudă proiectul PD „Arena Chișinău”. „Acest obiectiv are o valoare enormă pentru dezvoltarea sportului, dar și a multor activități culturale în R.Moldova

  • 07 Decembrie 2019 12:44
Ion Chicu laudă proiectul PD „Arena Chișinău”. „Acest obiectiv are o valoare enormă pentru dezvoltarea sportului, dar și a multor activități culturale în R.Moldova

Premierul Ion Chicu a inspectat „ Arena Chișinău” și a lăudat modul cum au loc lucrările de construcție a complexului, care, potrivit unui comunicat al Guvernului, va fi dat în exploatare la sfârșitul lunii aprilie a anului 2020.

„Acest obiectiv are o valoare enormă pentru dezvoltarea sportului, dar și a multor activități culturale în Republica Moldova. Este un exemplu de calitate în organizarea și realizarea lucrărilor. În mai puțin de un an, companiile implicate au reușit, pe teren gol, să dezvolte un complex sportiv care este finalizat în proporție de 98%”, a declarat Ion Chicu.

În prezent, se fac pregătiri pentru testarea infrastructurii și echipamentelor care asigură funcționalitatea complexului sportiv. A fost discutat și subiectul construcției unui drum de ocolire, care urmează a fi executat până la sfârșitul lunii aprilie 2020.  

„O dată cu deschiderea acestui complex, sportivii vor avea ocazia să se antreneze acasă și să-și mențină pregătirea la un nivel înalt. Este foarte important că orășelul sportiv dispune de toată infrastructura și satisface toate necesitățile de pregătire a sportivilor, inclusiv a olimpicilor”, a adăugat premierul.

Proiectul este unul lansat și promovat de PD. Amintim că PPDA a cerut anularea construcției pe motiv că cheltuielile sunt cu mult mai mari față de banii alocați pentru alimentarea copiilor în școli și grădinițe. 

„Arena Chișinău” este ridicată pe o suprafață de 10 hectare. Complexul sportiv va dispune de o arenă polivalentă, sală mică pentru competiții, club de tenis, bazin olimpic, Aqua Park, o piscină deschisă pe timp de vară - care iarna se va transforma în patinoar, dar și de o parcare modernă. Lucrările de construcție sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat. Complexul multifuncțional va avea o capacitate de cinci mii de locuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
20
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,6 m/s
Wed
23
Thu
24
Fri
26
Sat
24
Sun
23

Curs oficial BNM 04 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5480 -0.2592
USD 16.6713 -0.0458
RON 4.0431 -0.0569
UAH 0.5999 -0.0059
RUB 0.2261 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău