Ion Chicu laudă proiectul PD „Arena Chișinău”. „Acest obiectiv are o valoare enormă pentru dezvoltarea sportului, dar și a multor activități culturale în R.Moldova

  • 07 Decembrie 2019 12:44
Ion Chicu laudă proiectul PD „Arena Chișinău”. „Acest obiectiv are o valoare enormă pentru dezvoltarea sportului, dar și a multor activități culturale în R.Moldova

Premierul Ion Chicu a inspectat „ Arena Chișinău” și a lăudat modul cum au loc lucrările de construcție a complexului, care, potrivit unui comunicat al Guvernului, va fi dat în exploatare la sfârșitul lunii aprilie a anului 2020.

„Acest obiectiv are o valoare enormă pentru dezvoltarea sportului, dar și a multor activități culturale în Republica Moldova. Este un exemplu de calitate în organizarea și realizarea lucrărilor. În mai puțin de un an, companiile implicate au reușit, pe teren gol, să dezvolte un complex sportiv care este finalizat în proporție de 98%”, a declarat Ion Chicu.

În prezent, se fac pregătiri pentru testarea infrastructurii și echipamentelor care asigură funcționalitatea complexului sportiv. A fost discutat și subiectul construcției unui drum de ocolire, care urmează a fi executat până la sfârșitul lunii aprilie 2020.  

„O dată cu deschiderea acestui complex, sportivii vor avea ocazia să se antreneze acasă și să-și mențină pregătirea la un nivel înalt. Este foarte important că orășelul sportiv dispune de toată infrastructura și satisface toate necesitățile de pregătire a sportivilor, inclusiv a olimpicilor”, a adăugat premierul.

Proiectul este unul lansat și promovat de PD. Amintim că PPDA a cerut anularea construcției pe motiv că cheltuielile sunt cu mult mai mari față de banii alocați pentru alimentarea copiilor în școli și grădinițe. 

„Arena Chişinău” este ridicată pe o suprafaţă de 10 hectare. Complexul sportiv va dispune de o arenă polivalentă, sală mică pentru competiții, club de tenis, bazin olimpic, Aqua Park, o piscină deschisă pe timp de vară - care iarna se va transforma în patinoar, dar şi de o parcare modernă. Lucrările de construcţie sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat. Complexul multifuncţional va avea o capacitate de cinci mii de locuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
0 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,1 m/s
Sun
0 °C
Mon
0 °C
Tue
2 °C
Wed
3 °C
Thu
0 °C

Curs oficial BNM 19 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4775 -0.0000
USD 17.4538 -0.0000
RON 4.0751 -0.0000
UAH 0.7235 -0.0000
RUB 0.2827 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău