Ion Chicu, la prezentarea asistenței umanitare din România: Am participat prima dată la o ceremonie de acest fel. Niciodată nu m-am îndoit că România ne va ajuta!

  • 07 Mai 2020 14:05
Ion Chicu, la prezentarea asistenței umanitare din România: Am participat prima dată la o ceremonie de acest fel. Niciodată nu m-am îndoit că România ne va ajuta!

Premierul Ion Chicu și-a exprimat recunoștință fața de România, fiind prezent la ceremonia de prezentare a asistenței medicale pentru R.Moldova din partea României.

”V-am așteptat. Mulțumesc din inimă poporului român. Am participat prima dată la o ceremonie de acest fel, deși au fost mai multe ajutoare Anume acum ne e foarte util suportul fraților de peste Prut. Niciodată nu m-am îndoit că România ne va ajuta. Prutul nu poate despărți oamenii buni și nici nu trebuie”, a spus premierul.

Și Ministrul sănătății Viorica Dumbrăveanu a spus că: ”Acest gest de ajutor umanitar vine în clipe grele pentru cetățenii R. Moldova, pentru sistemul de sănătate care are de înfruntat COVID-19. Aceste echipamente și medicamente vor consolida sistemul medical din Republica Moldova”.

Convoiul format din 20 de camioane, încărcate cu medicamente și echipamente medicale  din România pentru R.Moldova.

Ajutorul oferit cetățenilor din Republica Moldova constă în peste jumătate de milion de măști de protecție, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2 800 de cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aproximativ 80 000 de litri de alcool sanitar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău