Ion Chicu, despre situația pandemică: Cel mai mare grad de vină îl au Guvernul și politicienii

  • 01 Decembrie 2020 08:32
Ion Chicu, despre situația pandemică: Cel mai mare grad de vină îl au Guvernul și politicienii

Guvernul în primul rând, politicienii în al doilea rând și populația țării poartă responsabilitatea pentru numărul mare de persoane din țară infectate cu COVID-19. Declarația aparține premierului Ion Chicu și a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, notează IPN.

„Nu este pedeapsa sau măsurile poliției cele mai eficiente. Trebuie de explicat. Aceasta este produsul inconștienței mele, ale dumneavoastră și a tuturor luați împreună”, a declarat Ion Chicu.

Întrebat despre faptul că Guvernul nu a intervenit în cadrul unor manifestații electorale mari, sărbători și hramuri, Ion Chicu susține nu au existat eforturi conjugate.

„Nici într-o țară unde nu a fost conjugate eforturile pentru combaterea acestei pandemii, nu s-a obținut succes. Nici într-o țară unde au fost confruntări și speculații politice, nu a fost succes. Noi nu suntem excepții”, a adăuga prim-ministrul.

De asemenea, șeful Guvernului acuză politicienii de faptul că au încercat să-și facă capital politic pe seama pandemiei. „Din păcate, politicienii de la prima zi, de la primul caz cu acea doamnă din Italia, au încercat să speculeze pe acest subiect, au reușit, din păcate. Din păcate, și presa părtinitoare a făcut același lucru”.

Ion Chicu afirmă că Guvernul a intervenit în această criză în limita resurselor disponibile, iar cei care merită mulțumiri sunt medicii. „În această campanie, unicii la care trebuie să le sărutăm mâna sunt medicii, restul toți avem un grad de vină. Cel mai mare grad de vină îl are Guvernul, iar al doilea politicienii. Prin definiție, Guvernul răspunde de tot ceea ce se întâmplă în țară”.

Oficialul a precizat că, în continuare, autoritățile publice centrale contează pe conștientizare și mediatizarea acestei probleme; „Trebuie să luptăm în continuare cu această pandemie, este de dorit ca, de astăzi înainte, mai uniți, mai consolidați, solidari, altfel ne va mânca pandemia pe toți”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău