Ion Chicu, despre incidentul poliției cu doamna care vindea verdețuri pe o stradă din capitală

  • 06 Iunie 09:25
Ion Chicu, despre incidentul poliției cu doamna care vindea verdețuri pe o stradă din capitală

Indiferent de situația materială și vârstă, cetățenii Republicii Moldova trebuie să respecte legislația în vigoare. Aceasta este poziția premierului Ion Chicu după ce polițiștii au încerca să-i întocmească un proces verbal unei bătrâne care vindea verdețuri pe o stradă din Chișinău. Totodată, Ion Chicu a condamnat comportamentul forțelor de ordine, notează IPN.

„Îmi pare foarte rău de incidentul în care a fost implicată acea bătrână. Este evident că acel polițist nu este la locului lui. Acesta a dat dovadă de un comportament neadecvat”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Totuși, indiferent de vârstă și situația materială, premierul Ion Chicu îndeamnă populația să respecte legislația în vigoare. „Dacă reprezentantul puterii a spus că nu este permis, este interzis, noi trebuie să îndeplinim ceea ce ne este spus, în caz contrar va fi dezordine totală”.

Șeful Cabinetului de Miniștri condamnă incidentul care au avut loc și precizează că astfel de situații nu au dreptul la existență. Totodată, acesta a menționat că în momentul în care polițistul nu a făcut față situației, trebuia să intervină colega acestuia.

În concluzie, Ion Chicu a precizat că atât protestatarii din sectorul HoReCa, cât și combatanții care au încălcat restricțiile cu privire la numărul de persoane care se pot întruni într-un loc public, vor fi sancționați conform legislației în vigoare. „Unii declară că aceștia trebuie amendații, alții spun că nu trebuie. Statul trebuie să-i amendeze, dacă nu respectă. Este imposibil să fie prinși instant, dar aceste exemple trebuie să ajungă la fiecare cetățean”.

La data de trei iunie curent o doamnă în etate care vindea verdețuri pe strada Matei Basarab colț cu bulevardul Moscovei, din sectorul Râșcani al capitalei s-a confruntat cu organele de poliție după ce aceasta a refuzat de câteva ori să părăsească locul.

În urma acțiunilor polițistului, Direcția inspectare efectiv a Inspectoratului General al Poliției a inițiat o anchetă de serviciu în cadrul căreia vor fi stabilite toate circumstanțele cazului și corectitudinea comportamentului angajatului Poliției.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
27
Câțiva nori
Umiditate:51 %
Vint:7,2 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
19
Thu
22
Fri
20

Curs oficial BNM 13 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3939 -0.0694
USD 17.1712 -0.0217
RON 4.0053 -0.0154
UAH 0.6368 -0.0014
RUB 0.2415 -0.0014
Arhivă Radio Chișinău